Välkommen / Welcome

Här samlar jag en blandning av ditt & datt.
Se dej omkring och lämna gärna en kommentar. Sånt gillar jag.

A mix of this and that. I write mostly in Swedish but pleace use the Google translator.


tisdag 10 maj 2011

Tisdag. En dag jag kommer att minnas....

Underbart väder. Plus 18 i skuggan redan tidigt på morgonen. -Måste passa  på att måla lite på vår snygga nya friggebod, tänkte jag.
Sagt å gjort. Tog med kaffe och vatten ut och sprättade målarburken. Stod mot "solväggen" och målade och trots bara shorts å bikini bh så kom svetten i ymniga strömmar... Törsten blev allt större.

Gick och tog upp flaskan som jag så fyndigt ställt i skuggan. Beundrade mitt måleriarbete medan jag kraftfullt skruvade av korken och tog en stoooooor klunk som jag ivrigt svalde. Men...kände direkt att detta inte var vatten.. Tittade på flaskan... Det var Målartvätt!!!! Fick panik och greppade vattenflaskan ( rätt flaska nu och sköljde munnen) Hjärtfrekvensen var nog så hög att den inte gått att mäta. Tänkte på min nya lilla magsäck å oron bara steg.
Ringde Giftcentralen som sa att jag omdelbart skulle dricka mjölk å sen ringa 112 för ambulanstransport till lasarettet. Fick inte köra in själv pga att jag nog skulle börja spy snart...

For som en virrpanna ute för att plocka ihop å ropade åt grannen att hålla koll eftersom jag inte kunde stänga de nymålade dörrarna.Illamående gjorde jag mej klar för att åka in. Det tog dryga 35 minuter innan ambulansen var här å jag började må bättre. Tack å lov! Så efter konsultation genom ambulanstransporten med läkare så blåstes faran över och jag fick stanna hemma. Frätskador i halsen å lätt illamånde har jag i skrivande stund. Får emellanåt små rapar av den fasansfullt illasmakande vätskan. Hujedamej!!!

Hur kunde då detta hända???  Hade ställt vattnet i skuggan och efter ett tag såg jag att målartvätten stod i solen så jag parkerade även denna vid vattnet i skuggan. Tyvärr ställde jag dock målartvätten närmast.
Vattenflaskan är blå ( lidl) och målartvätten är gul. Borde ha reagerat... Målartvätten har dessutom barnsäker kork. Men en norrländska är stark i nyporna så sånt stoppar inte en sådan när törsten slår till. Korken gick av på en vridning.... Stod och tittade på huset istället för flaskan när jag drack å vips hade det hänt...

Ja fy bövelen!! Hade tur att jag kom undan så lätt. Innan ambulanspersonalen åkte så sa de att mjölkprodukter stod på min meny nu ett par dar å att jag skulle undvika Målartvätt :)) Undrar lite vad dom pratade med kollegorna om på dagens fikapaus hehe. Kul kunna ge dom något att skratta år iaf. Dom skrattar kanske inte alla dagar.

Tog med mjölkpaketet ut när jag målade lite till. Läste till och med ordentligt på denna innan jag drack :)

Till sist en stilla undran..... Finns det mormorsäkra korkar??

3 kommentarer:

 1. Fy sjutton vilket skräckcenario!!!
  Tur att det gick så bra!!
  Nä det där med mormorssäkra korkar är nog nå´t för en fiffig uppfinnare att ta tag i!! :D

  SvaraRadera
 2. hoppsan så det kan gå! Tur i oturen att det ändå gick så bra och att det inte blev värre skador!

  SvaraRadera
 3. Oj, det lät farligt. Du måste vara rädd om dig. :) Tur att det gick bra til sist iallafall. kram Helena landstoken

  SvaraRadera